Måltidsglädje samarbetar med äldreboende i Malmö

Livsmedelsakademins verksamhetsområde Måltidsglädje har under hösten inlett ett samarbete med Hyllie park och dess äldreboende med syfte att förbättra samt utforma en långsiktig strategi kring arbetet med mat och måltid.

Bland annat finns det ett behov att lära sig mer om näringsrika mellanmål och aptitretare, få tips på enkla kvällsmål att ersätta tillagade måltider med men också med vilka insatser man kan arbeta för att lyfta måltiden på det sätt som vi alla önskar. Måltidsglädje kommer att visa på vikten av rätt inramning, menyspråkets möjligheter och engagemangets betydelse.

Den 2 december arrangerades en utbildning om mat och måltid för personalen på Hyllie Park. Dietisten, Maria Biörklund Helgesson, och verksamhetsansvarig, Lill Spenninge, pratade om betydelsen av aptitretare men också om hur man kan tillgodose de äldres önskemål på enklare kvällsmåltider med god näringsstatus genom naturlig näringsberikning och tillskott av naturliga bär och frukter, nötter och mandel.

Vid tillfället gavs smakprover på olika grötar, smoothies och pannacotta med äpple och kanel som även gavs till de boende.