Lansering av INCluSilver Ideanote i Budapest

Lanseringen av plattformen "INCluSilver Ideanote" skedde i Budapest den 15 november, då INCluSilver arrangerade en "Innovation Networking and Training". Här samlades europeiska entreprenörer och internationella experter från olika livsmedelssektorer för att prata om mat och näring för äldre och knyta kontakt med varandra.

Konferensen varvade korta föreläsningar från inbjudna experter med match-making och idéutbyte. Helen Griffiths, University of Surrey (UK), tog upp hälsa, valmöjligheter och de näringsbehov som äldre vuxna har och Claudia Laricchia, SEEDS&CHIPS – The Global Food Innovation Summit (It), föreläste om vikten av hållbarhet inom livsmedelsinnovation. För att de deltagande företagen skulle lära känna de andra bättre fick de också intervjua och sedan presentera varandra, ett lyckat upplägg som gav en avslappnad och vänlig atmosfär. Efter lunch bokade företagen möten med varandra, i syfte att hitta en partner till utvecklingsprojekten som finansieras via INCluSilvers innovationscheckar.

– Detta var en fantastisk konferens och jag är säker på att den kommer resultera i många nya innovativa partnerskap. Med sådan här kreativitet och expertis ska det bli verkligt spännande att se vilka nya innovationer för de äldre som INCluSilver kommer resultera i, säger Zuzana Hruba, projektledare på Livsmedelsakademin.

 

INCluSilver Ideanote en virtuell plattform för samarbete, den är gratis och öppen för alla med intresse av lösningar inom personalised nutrition och hälsosamt åldrande. Du kan ansöka om att gå med på plattformen via INCluSilvers hemsida.