Kinesiska Food Safety Consortium är ny partner i Livsmedelsakademin

Food Safety Consortium är ett nystartat initiativ vid Hongkong Polytechnic University. Konsortiet arbetar för att öka matsäkerheten genom att kombinera kunskap från industri och akademi. Intresset för Sveriges framgångar inom matsäkerhet gör nu att Food Safety Consortium har gått in som partner i Livsmedelsakademin.

I november var vi del av en Öresundsk delegation som besökte Hongkong för att diskutera matsäkerhet. Matsäkerhet är en väldigt viktig fråga Hongkong och resten av Kina och intresset för europeiska, och inte minst svenska, lösningar är stort. I Hongkong besökte vi Hongkong Polytechnic University där man nyligen har startat ett Food Safety Consortium.

För att knyta närmre band till Sverige och svensk livsmedelsnäring har nu Food Safety Consortium valt att gå in som partners i Livsmedelsakademin.

– We look forward to joining hands with Skåne Food Innovation Network on the global food safety venture, säger Terence Lau, Director för Food Safety Consortium.

Livsmedelsakademins VD Lotta Törner som var med i Hongkong i november är nöjd med utfallet.

– Matsäkerhetsfrågan är högaktuell runt om i världen och jag tror att Food Safety Consortium kommer kunna bidra med mycket spännande till vårt nätverk. Dessutom är jag glad att vi ytterligare kan bredda vårt internationella nätverk genom denna mycket intressanta partner, säger Lotta.