Fredrik har fått smak för entreprenörslivet

Fredrik Holmgren Holm är bioteknikern som bland annat arbetat som forskare, sopgubbe och nu senast som innovationstrainee på Livsmedelsakademin. Under två år har han blivit drillad i innovationstänk, förändringsarbete och entreprenörskap på Livsmedelsakademin. Nu känner Fredrik att han har hittat rätt i rollen som entreprenör - och kanske framförallt som intraprenör.

– Fredrik är en person som finner sina egna vägar och som har lätt att se nya lösningar där andra ser problem.

Så sammanfattar entreprenörsexperten Rolf Bjerndell på Livsmedelsakademin sin bild av Fredrik Holmgren Holm. Fredrik själv tycks ha en liknande bild.

– Jag får energi av nya idéer och möjligheter. Gärna så okonventionella som möjligt!

Detta tänk är ju som klippt och skuret för en innovationstrainee, så det är inte så konstigt att Fredrik nappade när innovationstraineetjänsten annonserades ut i slutet av 2013.

– Jag tyckte att det lät oerhört spännande, och även om många andra kanske skulle ha sett det som negativt att anställningen var tidsbestämd till 15 månader, såg jag det snarare som enormt triggande. Framförallt med tanke på det stora nätverk som utlovades.

Under sin tid som innovationstrainee hann Fredrik med ett tiotal case, bland annat på Oatly, Findus och Londonbaserade Healthy Marketing Team. Därefter blev Fredrik kvar i nästan ett år för att leda våra två exportprojekt. Från och med mars i år driver Fredrik nu sitt egna företag med fokus på företags- och systeminnovationer, men samarbetet med Livsmedelsakademin och dess nätverk kvarstår.

– Jag har under min tid på Livsmedelsakademin arbetat med många människor som delar min syn på innovation och förändringsarbete. Just nu arbetar jag tillsammans med några av dessa med att utveckla idéer om ett konsultbolag. Förenklat skulle det kunna ses som en förlängning av innovationstraineetjänsten.

Under den korta månad som en innovationstrainee arbetar med ett företagscase så är det svårt att få till en reell förändring, och här skulle det nya företaget kunna komma in. Genom att kunna åta sig längre och djupare innovations- och förändringsuppdrag skulle en ordentlig skillnad kunna göras.

– Vi ser att det finns ett behov av den här typen av tjänst och har varit i kontakt med flera företag som är intresserade, berättar Fredrik. Just nu är vi i paketeringsfasen av konsultföretaget och intresserade företag och individer får gärna kontakta mig för mer information.

Att arbeta som konsult verkar, på samma vis som att vara innovationstrainee, passa Fredrik. Han vill vara fri och gärna arbeta med flera olika uppdrag och i olika roller. På så sätt skapas nämligen fler möten och därmed ett ökat idéutbyte.

– En av mina största styrkor är att jag är duktig på att koppla samman olika personer och få dem att komma överens och samarbeta. Jag gillar att skapa kulturer som främjar innovation, och vill gärna stötta andra människor och företag i att just bygga upp innovationstillåtande kulturer.

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 10.39.42

Detta är ju något som det finns behov av. Företag, och livsmedelsnäringen i stort, behöver hela tiden röra sig framåt och utveckla nya innovationer. För att lyckas med detta måste det även i etablerade företag finnas personer med entreprenörstänk, så kallade intraprenörer, som vågar ta risker, röra om i grytan och komma med galna idéer. Det behövs helt enkelt fler sådana som Fredrik.

 

Vill du veta mer om vårt innovationstraineeprogram? Läs mer här eller kontakta Martina Oxling