”Förutom kompetensutveckling får deltagarna ett stort nätverk och en unik insyn i varandras företag”

I slutet av maj diplomerades de elva deltagarna i Livsmedelsakademins senaste omgång av Framtidens ledare. ”Programmet är verkligen en unik möjlighet att få utveckla sig både på ett personligt plan och i rollen som ledare”, säger Sara Ahlström, marknadschef på Pågen och en av deltagarna.

Framtidens ledare är ett skräddarsytt ledarutvecklingsprogram som syftar till att stötta och utveckla unga nyblivna ledare eller personer med potential att gå in i en ledarroll och därigenom förse de deltagande företagen med drivna ledare som kan föra livsmedelsbranschen in i framtiden. Sara Ahlström, marknadschef på Pågen, var en av årets deltagare.

– Programmet har hjälpt mig att lyfta blicken, komma till insikt och gett mig verktygen för att omvandla vad till hur och agera i mitt ledarskap. Jag har fått mycket energi av att lära känna och omge mig med kompetenta och fantastiska människor i samma bransch. Det är ett utmärkt tillfälle att utbyta erfarenhet med varandra, att ge och få tips, stöd, råd och coaching. Ett nätverk jag definitivt tänker behålla kontakt med i framtiden.

”Ge dem ett rykte att leva upp till” är ett citat som Andreas Thulin, Key Account Manager på Orkla Foods, bär med sig i sitt ledarskap efter att ha deltagit i programmet.

– Har du väl skapat dig och ditt team ett gott rykte så vill alla bevara och leva upp till det. Det gäller även detta program. Genom det har vi börjat bygga vårt goda rykte som vi nu sprider vidare i det fantastiska nätverk som skapats i och med att programmet spänner över företagsgränserna i livsmedelsbranschen.

Förutom Pågen och Orkla Foods deltog även medarbetare på Nordic Sugar, Findus, Cloetta, Nordic Sea Winery och Å&R Carton.

– Vi har deltagit i Framtidens ledare två gånger och är mycket nöjda med programmet, dels för den kunskap som förmedlats och dels för den praktiska insikten som kommer från deltagarnas olika företagsmiljöer, säger Per Nyström, vd på Å&R Carton.

Framtidens ledare är ett program som initierats av Livsmedelsakademins HR-nätverk och är skapat i samarbete med Minna Westerlund från Generact AB.

– Minna är en stjärna i sitt sätt att leda programmet. Förutom kompetensutveckling får deltagarna ett stort nätverk och en unik insyn i varandras företag. Programmet bygger på öppen innovation och att deltagarna får lära sig av varandra, säger Martina Oxling, ansvarig för Livsmedelsakademins verksamhetsområde Jobb & Karriär.

Programmet är öppet för medarbetare på något av Livsmedelsakademins partnerföretag. Nästa programstart är planerad till februari 2016.

– Det är modiga företag som väljer att anmäla medarbetare till ett sånt här gränsöverskridande program. Många av företagen anser att de inte har möjlighet att erbjuda den här typen av kompetensutveckling själva och det är roligt att så många ser potentialen i det här, säger Martina Oxling.

Vill du veta mer om Framtidens ledare och anmäla intresse kontakta Martina Oxling.