”Festivalen spred känslan av att alla behövs”

Bageriet Pågen, med bas i Malmö, var ett av de stora företagen som deltog under Skånes Matfestival. Mångfalden, matglädjen och mötet med alla matentusiaster gjorde störst intryck på Boel Lagervall, kommunikationschef och ansvarig för Pågens deltagande.

Vad var det bästa med Skånes Matfestival?

– Det var väldigt bra att festivalen speglade mångfalden av skånsk mat och spred känslan av att alla behövs – från de små bagerierna till oss som stort bageri. Vi fick alla olika roller och det blev en fin helhet för besökarna.

Var ni oroliga för hur ni skulle framstå vid sidan av de mindre bagerierna?

– Vi gick in i det här med stor entusiasm och hade en fin dialog med de andra bagerierna. Eftersom vi har en egen kvarn och jobbar nära bönderna tyckte vi att det var ett utmärkt tillfälle att prata med matentusiasterna som var där om hur vi arbetar i förhållande till mindre aktörer. Det satte samtalen i en god kontext.

Hur skiljde sig festivalen från mässor och events som ni annars brukar delta på?

– Den väldiga matglädjen på plats, att man som besökare fick titta, känna och smaka själv, inte bara äta god mat utan faktiskt lära sig någonting. Det kändes unikt.

Läs mer om Pågen »

Läs mer om Skånes Matfestival »

Är ni intresserade av att delta under Skånes Matfestival 2015? Kontakta Monica Åquist, på monica.aquist@livsmedelsakademin.se eller 0733-91 52 90.