En smak av framtiden – en branschdag om skolmåltiden under Skånes Matfestival

Den 22 maj bjuder Livsmedelsakademin in alla som brinner för att utveckla skolmåltiden till en branschförmiddag under Skånes Matfestival i Brösarp.

Skånes Matfestival är till för alla som vill provsmaka, upptäcka och lära sig mer om allt det Skåne har att erbjuda när det kommer till mat och dryck. Den är också till för alla dem som vill vara med och utveckla den offentliga måltiden. Därför bjuder Livsmedelsakademin in näringsliv och offentlig sektor till en branschförmiddag för att inspireras och engageras till framtida möjligheter inom den offentliga måltiden, med fokus på skolan.

Dagen är en unik möjlighet till inspiration, kunskap och nya kontakter för personal inom offentlig sektor, politiker och livsmedelsaktörer inom näringslivet som är intresserade av offentlig upphandling.

När: 22 maj 2015, klockan 9-12 (programstart 9.30)
Var: Matfestivalområdet, Brösarp

Program:

  • Frukost serveras tillsammans med Skånes Matfestivals temapartners från klockan 9.
  • Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin, hälsar välkomna.
  • Thomas Drejing och Lill Spenninge berättar om sitt arbete för att lyfta skolmåltiden med fokus på måltidsmiljön och upplevelsen knuten till maten. Goda exempel att inspireras av för framtiden.
  • Anna Broekman, marknadskommunikatör Tala Smak och Ulrika Arnell, från White Guide Junior/Magasin Måltid, berättar tillsammans med kockar, om vikten av ett gemensamt sensoriskt språk från producent till konsument, och om hur smak bland annat kan spela in i en framtida upphandling.
  • Mingelfika av Joel Lindqvist, vinnare av Kanal 5:s ”Dessertmästarna” och Head Pastry Chef på nya Malmö Live, bjuder på inspirerande desserter i samarbete med Dansukker.
  • För de modiga finns dessutom lite mer ovanliga snacks att testa – vad kan framtidens mellanmål bestå av? Hakuna Mat är på plats och visar sitt sortiment.
  • Paneldebatt med inbjudna gäster kring framtidens skolmåltid.
  • Dessutom finns möjlighet att ta del av matfestivalens temapartners utbud mot den offentliga sektorn, såväl som mingelmöjligheter med övriga aktörer på plats. Deltagandet är gratis och entré till festivalen ingår.
  • Programmet avslutas vid klockan 12, i samband med invigningen av Skånes Matfestival.

Anmäl dig senast 15 maj. Begränsat antal platser, först till kvarn!
Anmälda som inte deltar debiteras en administrativ avgift på 500 kronor.

Vill du veta mer eller anmäla dig redan nu?

Kontakta Therese Östberg, Livsmedelsakademin, på 070-497 29 25 eller therese.ostberg@livsmedelsakademin.se.