Dessert-a-long, ätbara insekter och Sveriges första kvinnliga stjärnkock

Smakrika seminarier, kulinariska workshops och aptitretande aktiviteter – årets program till Skånes Matfestival är här.

– Vi är otroligt stolta över årets festivalprogram som verkligen speglar vilken bred kompetens kring mat och dryck som finns i Skåne, säger Charlotta Ranert, matfestivalchef.

Programmet bjuder bland annat på något så unikt som en dessert-a-long där barn och vuxna sida vid sida får baka under ledning av Joel Lindqvist, vinnare av Dessertmästarna 2014, och Head Pastry Chef på nya Malmö Live. I Matverkstaden kan besökarna delta i workshops och master classes om allt från hur man brygger eget öl med Österlenbryggarna och det bästa filterkaffet med Lilla Kafferosteriet, till hur man bakar glutenfritt med matkreatören Emma Sjöberg från Jazz-it och nyttiga kakor med tävlingskonditorn Lina Olsén från Tösabiten.

Dessutom blir det seminarier i Silon om bland annat ätbara insekter i det svenska köket och mat som medicin. Därtill ett späckat schema i Köket, matfestivalens största samlingspunkt, där besökarna bland annat får lära sig hur det går till att stycka en gris och möta Sveriges första kvinnliga Michelinkock – Titti Qvarnström från Bloom in the Park.

– Skånes Matfestival är en mötesplats för alla matintresserade som vill upptäcka och lära sig mer om skånsk mat och dryck. Oavsett om du är grön i köket eller foodie ut i fingerspetsarna kommer du lämna Brösarp med ny kunskap och mätt i magen, säger Charlotta Ranert.

Programmet uppdateras fram till och med festivalhelgen, den 22-24 maj 2015. Se hela programmet på www.skanesmatfestival.se/program.

För ytterligare information kontakta:

Charlotta Ranert, matfestivalchef, Skånes Matfestival, 0737-18 13 18, charlotta.ranert@livsmedelsakademin.se

Jannie Vestergaard, verksamhetsledare, Smaka på Skåne, 0727-34 85 44, jannie.vestergaard@livsmedelsakademin.se

Om Skånes Matfestival

Skånes Matfestival arrangeras 22-24 maj 2015, i Brösarp på Österlen. Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne arrangerar matfestivalen med stöd från Region Skåne och huvudsponsor Sparbanken Syd. Läs mer om Skånes Matfestival på www.skanesmatfestival.se och på festivalens Facebooksida.