Arrangemang x 2 under Skåne Innovation Week

Under Skåne Innovation Week står Livsmedelsakademin för två olika arrangemang, dels branschdagen under Skånes Matfestival, men också en Afterwork där man kan möta framtidens konsument samt en resa under Skåne Innovation Day för att se framtidens skola redan idag!

30 maj: Afterwork med Livsmedelsakademin –  Möt framtidens konsument

Möt konsumenten som kommer ändra på allt! Vem är hon, vad vill hon och vad behöver hon? Hur ska man som företag agera på en allt mer svårnavigerad marknad? Den 30 maj diskuterar vi framtidens konsument och hur hon förhåller sig till företag, varumärken, teknik och sina medmänniskor. 

Livsmedelsakademin och Healthy Marketing Team bjuder in till en inspirerande afterwork på temat Framtidens Konsument. Detta är en del av vår gemensamma afterwork-serie om En Bransch i Förändring. Utöver intressanta och inspirerande presentationer bjuder vi och Skånemejerier på fika!

Plats: Malmö

Tid: Klockan 15.00-16.30, 30 maj 2017

Kostnad: Evenemanget är gratis för Livsmedelsakademins partner och medlemmar. För icke-medlemmar är kostnaden 300 kr.

Anmälan: Anmälan här. Observera att antalet platser är begränsat och att sista anmälningsdag är 24/5.

31 maj: Skåne Innovation Day: Framtidens offentliga måltid – så mycket mer än mat!

Som en del av Skåne Innovation Day under rubriken ”Personlig hälsa” arrangerar Livsmedelsakademin tillsammans med Healthy Marketing Team, Klippan kommun och Region Skåne en eftermiddag med samtal om framtidens offentliga måltider. Resan går från Malmö till Klippan och tillbaka igen, en eftermiddag med garanterad innovationsunderhållning & innovationskunskap med högt i tak!

Vi besöker Åbyskolan i Klippans kommun där måltidsmiljön är i världsklass! Vi kommer höra den spännande berättelsen om hur och varför mat och måltidsmiljön sticker ut på just Åbyskolan. Och inte minst ska vi höra mera om vad som är nyckeln till segern i Skolmats-SM 2016.

Hur ser framtidens äldremat ut – om du skulle bestämma? Med Livsmedelsakademins nya internationella projekt för äldremat, INCluSilver ska skånska, svenska och europeiska entreprenörer och aktörer utveckla produkter och tjänster inom ”personalized nutrition” som riktar sig mot äldre konsumenter.

Vill du också med i bussen? Mer information och anmälan på Skåne Innovation Weeks hemsida

2 juni: Branschdag för livsmedelsnäringen under Skånes Matfestival

För fjärde året i rad kommer det att arrangeras en branschdag under Skånes Matfestival, under fredagen den 2:e juni. Programmet kommer att inspirera och mana till samtal om mat och dryck, framtid och trender, analogt och digitalt, lokalt och globalt. En dag med intressanta föredrag, samtal och diskussioner med högt i tak och nya tankar för alla som arbetar med mat och dryck oavsett stor eller liten skala, inom näringsliv eller offentlig sektor.

Skånes Matfestival arrangeras den 2-4:e juni 2017 i Brösarp. Nytt för i år är att festivalen arrangeras av den ekonomiska förening för Matfestivalen som bildats i Brösarp, men Livsmedelsakademin fortfarande med som stark medarrangör. Festivalen fortsätter i samma anda med innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap som främsta ledord och har som vision att år 2020 vara Nordens mest innovativa matfestival.

Följ med och få uppdateringar på Skånes Matfestivals hemsida www.skanesmatfestival.se

Branschdagen arrangeras i samarbete mellan Livsmedelsakademin, Innovationscenter för Landsbygden samt Skånes Matfestival.