Antidiabetiska livsmedel för hjärnan - seminarium

Hur kan livsmedel påverka våra tankar och minska risken för utveckling av sjukdomar som Alzheimers disease? Spännande seminarium 4/9, Hörsalen, Medicon Village, Scheelevägen 2, Lund kl 14.15-16.

Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium om hur livsmedel kan påverka våra tankar och minska risken för utveckling av sjukdomar som Alzheimers disease.
Vid seminariet presenteras forskningsresultat från Antidiabetic Food Centre – ett
tvärvetenskapligt samverkansprojekt mellan Lunds universitet, VINNOVA, Region Skåne
och industriparter.
Seminariet arrangeras inom ramen för Lunds universitets 350-års jubileum och
vetenskapsveckan The Amazing Brain.

Program
14.15-15.30
Hjälp din hjärna att funka bättre!
Dr Olena Prykhodko, Centrum för Preventiv Livsmedelsforskning

Mat för minne och koncentration
Docent Anne Nilsson, Centrum för Preventiv Livsmedelsforskning

Kan Alzheimers sjukdom förebyggas med rätt bakterier i tarmen?
Nittaya Marungruang, doktorand, Centrum för Preventiv Livsmedelsforskning

15.30
Hjärnstärkande fika & liten posterutställning

Välkomna! Ingen föranmälan krävs.
Ev frågor besvaras av Maria Johansson, 046-2221429
maria.johansson@food-health-science.lu.se