80 deltagare redan klara för Skånes Matfestival

Med knappt två månader kvar till Skånes Matfestival är 80 deltagare redan klara. De hungriga besökarna som i maj tar sig till Brösarp får träffa producenter och kockar, gå på seminarier och delta i workshops, och smaka sig igenom festivalens 15 temaområden.

Med 50 dagar kvar till Skånes Matfestival, den 22-24 maj, släpps årets temaområden. Festivalområdet kommer i år att delas upp i 15 olika teman som tillsammans visar upp den skånska mångfalden av råvaror och kompetenser. I varje temaområde kommer besökarna få provsmaka, träffa producenter, kockar och experter, och delta i aktiviteter.

I matfestivalens nya köksträdgård, som presenteras i samarbete med Lokalföreningen i Brösarp, växer fikon-, mandel-, och mullbärsplantor. Här får besökarna lära sig hur man bäst bygger ett utekök, få tips om hur man får sin egen trädgård att blomstra, och smaka på honung från köksträdgårdens bikupa.

I vårt temaområde Skånska Smaker står tio restauranger, caféer och producenter redo att bjuda besökarna på nya smaksensationer. Smakportionerna avspeglar den aktuella säsongen och är tillagade på råvaror som blir särskilt utsökta i Skånes klimat, landskap och vatten. Som temapartner har Dansukker dessutom sett till så att Joel Lindqvist, Dessertmästare 2014, håller i en dessert-a-long för 100 besökare i festivalköket.

Dessutom blir det masterclass med Filip Åkerblom från Lilla Kafferosteriet i Malmö, temapartner Kaffe, workshops med Duni, temapartner Hållbarhet, seminarier med Skånemejeriers ostmästare, temapartner Mejeri, brödkunskap med Pågen, temapartner Bröd, och hela nio mustaktörer i temat Äppelmust, med Svenska musterier som temapartner.

Övriga temaområden: Fisk, Kött, Grönt, Choklad, Morgondagens möjligheter, Mattorget, Köket och Skånska kulinariska nätverk.

Läs mer om matfestivalens olika teman och dess respektive deltagare.

För ytterligare information kontakta:

Charlotta Ranert, matfestivalchef, Skånes Matfestival, 0737-18 13 18, charlotta.ranert@livsmedelsakademin.se.

Jannie Vestergaard, verksamhetsledare, Smaka på Skåne, 0727-34 85 44, jannie.vestergaard@livsmedelsakademin.se.

Läs mer om Skånes Matfestival på www.skanesmatfestival.se och på festivalens Facebooksida www.facebook.com/skanesmatfestival.